VC Herentals is zondag geen kampioen geworden. De Henco-boys speelden 0-0 gelijk tegen V. Balen. VC moet nu de eindronde spelen.

Wat een groot titelfeest had moeten worden, is uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Uiteraard wist ieder dat Balen geen hapklare brok ging worden zoals onze tegenstanders de afgelopen twee weken. De bezoekers hadden immers de punten ook broodnodig om een eindrondeticket te bemachtigen.

De eerste kans is voor de thuisploeg wanneer Schuerwegen de bezoekende goalie na een mooie dribbel tot een eerste safe dwingt. Niet veel later schilderde Stesses een vrije trap richting VC doel maar De Booij hield het leder erg knap uit zijn goal. Aan de overzijde kopte Verbert een voorzet van Wouters op Van Sweevelt. De acties werden nadien schaarser terwijl de zenuwen groter werden.

Op het halfuur haalde Slechten van kortbij uit in de draai maar doelman Van Sweevelt stond pal. Enkele minuten trapte Slechten een hoekschop waarbij Wouters aan de eerste paal de bal met het hoofd kon verlengen. Dufraing kwam aan de tweede paal echter enkele millimeters te kort om het belangrijke openingsdoelpunt te netten.

Na de pauze ontwikkelde VCH veel druk en kansen kwamen er dan ook met de vleet. Een hoge voorzet werd aan de tweede paal via de keeper tegen de paal gekopt en nauwelijks een minuutje later besloot Van Peer nipt naast na een voorzet van Slechten.

De tijd begon in het nadeel van de thuisploeg te tikken en Balen kwam eruit wanneer het kon. Op een sporadische tegenprik kwam Van Roosbroeck in schietpositie maar De Booij redde knap de meubelen. Bij Herentals ging een vrije trap van Dufraing nog een metertje over maar een kwartier voor affluiten kon Dufraing aan de tweede paal niet afronden na een voorzet van Van Der Schraelen.

Herentals moest een alles of niets offensief inzetten en kreeg nog verschillende goede kansen maar telkens zat er een Balens been of een sterke doelman in de weg.

De wedstrijd eindigde op een erg teleurstellende 0-0 terwijl Branddonk logischerwijs geen problemen kende met Oevel. De rekening is snel gemaakt maar des te harder, Branddonk mag aan het vieren slaan met hun titel in tweede provinciale.   Balen speelde erg defensief en pakt door de winst van Vorselaar zelfs naast een eindrondeticket.

Voor VC Herentals zit het seizoen er nog lang niet op want in het beste geval volgen nog 4 eindrondewedstrijden waar de spelers de erg moeilijke knop moeten omdraaien.

Nu dinsdag volgt nog de halve finale in het kader van de beker van Antwerpen tegen Houtvenne in eigen huis om 14u.

VCH speelde met: De Booij Niel; Schuerwegen Joris; Wouters Thomas; Heylen Gerd; Van Peer Nick; Luyckx Lars; Verbert Jonas; Slechten Jochen; Van Der Schralen Thomas; Dufraing Kevin en Van De Weyer Dries.
Bank: Maes Jens; Van Doninck Jelle; Soentjens Kristof en Verlinden Lode.
Vervangingen: 63e Van Doninck Jelle voor Van De Weyer Dries.
Gele kaarten: Van De Weyer Dries, Jonas Verbert.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC /Nnieuws.
Beelden Guy Verellen.